Ah…nice! Mijn eerste tulband

Ja echt. Ik heb nog nooit een tulband gebakken. Gek eigenlijk. Hoewel, het is natuurlijk gewoon een cake in een…

Draaien maar: spiraaltaart met iets meer pit

De ‘draaien-draaien-draaien maar’ taart: wortel spiraaltaart. Het is een van de meest gelezen recepten op deze site. Sterker nog, ook…

Beugelbekkie voor mijn eigen bestwil

Ja. Ik ben een beugelbekkie. Gisteren plakte de orthodontist de eerste acht slotjes en een klein draadje. Fase 1. IJdelheid?…

Stifado | Of: Waarom dit gerecht bij ons nu ‘Willem’ heet

Met kerst maakte ik Stifado. Een griekse stoofschotel. Nu is stoofschotel misschien niet het eerste waar je aan denkt met…

Oreo vs Witte Chocolade

Oreo’s en witte chocolade. Eigenlijk hoef ik niets meer te typen, toch? Ieder recept dat begint met deze twee ingrediënten…

Waarom die kraanvogel?

Een kraanvogel. Sinds een week of zes staat er een origami-kraanvogel op mijn pols. Een tattoo. Voor altijd. Hoewel ik al…

Amandel en Appel = Glutenvrij en snel

Glutenvrij bakken. Jaren geleden nog een flinke uitdaging. Dankzij de ‘hype’ tegenwoordig een stuk makkelijker. Of zijn we gewoon inventiever…

Spicy Speculaas – verrassend lekker!

Gisteren vierden we een gezellige Sinterklaasavond met de familie bij ons thuis. Een goede reden een recept uit te proberen…

Bèèèèhhh… Lasagne met geitenkaas

Rinke en ik houden allebei wel van een stukje vlees. Inmiddels zitten er aardig wat vega-dagen in onze week, maar…

Spiralizer – het nieuwe speeltje in de keuken

Natuurlijk zag ik de hype al vaak voorbij schuiven in diverse tijdlijnen. Op social media floreert de spiralizer. Pasta is…

Kletskop

“Wat ga je bakken, mama?” “Jullie!” “Wat?!?” Het is echt zo. Geen seconde stil, die dochters van ons. De hele…

Oordoppen, de condooms van 2015

Ja, het staat er echt. En ik meen het ook nog. Oordoppen lijken wel de condooms van 2015. Ik werkte…

Lopen op het water

Jelka zit naast me in de auto. Helemaal blij dat ze wat ons betreft groot genoeg is om – met…

Lust ik niet…of toch wel? Doperwten!

Zou het zo begonnen zijn? Als student kocht ik geen dure kookboeken. Sterker nog, tot het moment dat ik op…

Halal aardappels en Hemelse modder

Als Rinke ‘s ochtends met een brede glimlach op het randje van het bed komt zitten…dan heeft hij iets van…

De chaos die ochtend heet – Lekker Veluwe

De kop is er af. We hebben weer een week school achter de rug. Inclusief de chaotische ochtenden. Met twee…

Blauwe bramenvlekken en schaamrode wangen

Mijn blog op LekkerVeluwe.nl Dagelijks check ik even hoeveel mensen mijn blog bezoeken. Dan ben ik vooral nieuwsgierig naar wát…

Je mag wel gaan, mama – de eerste schooldag

Dikke tranen rolden over haar wangen. Jelka begon haar eerste schooldag minder vrolijk dan gedacht. Groep 3, toch al spannend. Gisteren…

Eigen haard is goud waard – Lekker Veluwe

Eindelijk. Ik kan weer de keuken in! Zo getypt staat het wel heel wanhopig. Maar echt, ik kreeg afkickverschijnselen. Twee…

Oefening baart kunst – Lekker Veluwe

Niet alles lukt in één keer. Nieuwe ingevingen voor een recept slagen bij mij vaak pas na twee of drie…

© 2016 Amersfood – Judith van 't Holt. Theme by Anders Norén.