Heimwee – met chorizokroketjes

Is het echt al meer dan drie maanden geleden? Voor de vakantie had ik wilde plannen. Laptop mee naar Frankrijk,…

Toverstokjes en prima pasta

Wat een heerlijke kookweek! Eindelijk was er weer eens tijd (en zin) om de keuken in te duiken voor mooie…

Groen goud & zomerkoning: het laatste avondmaal

Sinds gisteren ben ik een volledig beugelbekkie. Fase 1 is achter de rug, een maand korter dan gepland. Goed nieuws…

Flammkuchen (tarte flambé)

Flammkuchen. De hippe 2016-variant van pizza. Foodblogs en menukaarten staan er vol mee. Eerlijk gezegd trok het mij helemaal niet….

Papa, ik zeg je: rabarber

Er is weer rabarber! Oké, oké, ik had al gesmokkeld. Had ik niet moeten doen. De rabarber bij de supermarkt…ik…

Het witte goud

Ze noemen ze ‘het witte goud’. Vroeger begreep ik daar dus helemaal niets van. In de vorige eeuw zag ik…

Buffalo Farm meets Donna Hay

Sinds dinsdag ben ik in bezit van een nieuwe kookbijbel. Hoewel…nieuw. Het is een ‘oudje’ en ik heb een paar…

Hartige karamel – CaramelZkip

In Het Lokaal verkopen we de overheerlijke potjes CaramelZ van Constan. Jaren geleden ontdekten we hem op de Sonsbeekmarkt, waarna…

I love pink! Rabarbercake

Wat is mijn laatste bericht alweer lang geleden! Niet dat ik stilzat…er kwam even een Lokaal tussendoor. Het is niet niks,…

Wat een verschil! | Beugelbekkie II

Het verschil is zo goed te zien. Nu al! Ik ben net zes weken op weg en sta versteld van…

Ah…nice! Mijn eerste tulband

Ja echt. Ik heb nog nooit een tulband gebakken. Gek eigenlijk. Hoewel, het is natuurlijk gewoon een cake in een…

Draaien maar: spiraaltaart met iets meer pit

De ‘draaien-draaien-draaien maar’ taart: wortel spiraaltaart. Het is een van de meest gelezen recepten op deze site. Sterker nog, ook…

Beugelbekkie voor mijn eigen bestwil

Ja. Ik ben een beugelbekkie. Gisteren plakte de orthodontist de eerste acht slotjes en een klein draadje. Fase 1. IJdelheid?…

Stifado | Of: Waarom dit gerecht bij ons nu ‘Willem’ heet

Met kerst maakte ik Stifado. Een griekse stoofschotel. Nu is stoofschotel misschien niet het eerste waar je aan denkt met…

Oreo vs Witte Chocolade

Oreo’s en witte chocolade. Eigenlijk hoef ik niets meer te typen, toch? Ieder recept dat begint met deze twee ingrediënten…

Waarom die kraanvogel?

Een kraanvogel. Sinds een week of zes staat er een origami-kraanvogel op mijn pols. Een tattoo. Voor altijd. Hoewel ik al…

Amandel en Appel = Glutenvrij en snel

Glutenvrij bakken. Jaren geleden nog een flinke uitdaging. Dankzij de ‘hype’ tegenwoordig een stuk makkelijker. Of zijn we gewoon inventiever…

Spicy Speculaas – verrassend lekker!

Gisteren vierden we een gezellige Sinterklaasavond met de familie bij ons thuis. Een goede reden een recept uit te proberen…

Bèèèèhhh… Lasagne met geitenkaas

Rinke en ik houden allebei wel van een stukje vlees. Inmiddels zitten er aardig wat vega-dagen in onze week, maar…

Spiralizer – het nieuwe speeltje in de keuken

Natuurlijk zag ik de hype al vaak voorbij schuiven in diverse tijdlijnen. Op social media floreert de spiralizer. Pasta is…

© 2016 Amersfood – Judith van 't Holt. Thema door Anders Norén.