Amandel en Appel = Glutenvrij en snel

amandel-appel-taartGlutenvrij bakken. Jaren geleden nog een flinke uitdaging. Dankzij de ‘hype’ tegenwoordig een stuk makkelijker. Of zijn we gewoon inventiever geworden? Hoewel, inventief… Appel en amandel = glutenvrij, hoe simpel kan het zijn?

Kerst, glutenvrij

In onze familie zijn wat mensen die glutenvrij moeten eten. Op Eerste Kerstdag organiseerde mijn tante een soort van Kerst-High-Tea. “Vroeger” haalden we dan een hazelnotenschuimgebakje in huis ofzo. Inmiddels hebben we meerdere hobbybakkers die zoeken naar de lekkerste glutenvrije baksels. Toevallig zag ik dit receptje toen ik inspiratie opdeed voor het kerstdiner. Alle ingrediënten waren al in huis, dus naast de geplande fudge besloot ik ook dit taartje te bakken. Nog geen tien minuten later stond de bakvorm in de oven.

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram honing
  • 2 eieren
  • 50 gram roomboter
  • een schepje kaneel, als je dat lekker vindt (Of rozijnen? Of kardemom? Of anijs? Of nootmuskaat? Of een combi?)
  • 1 appel
  • Bakvorm 16 cm

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix alle ingrediënten, zonder de appel, tot een deegje. Zorg dat ook de boter goed gemixt is. Ik heb het geroerd met een vork, maar even de mixer pakken mag natuurlijk ook (iets minder goed voor de armspieren ;-))

Doe bakpapier in de bakvorm (of vet ‘m in) en schenk het deeg in de vorm. Snij de appel (een mooie rode, schil laten zitten: beste effect!) in dunne schijfjes. Steek de appelschijfjes in het deeg. Het lijkt zo wel een beetje op die “rozenappelcakejes” die ik vaak op Pinterest zie verschijnen.

De vorm kan de oven in. 30 minuten ongeveer. Goed laten afkoelen, het komt nog wat zacht uit de oven.

Eet smakelijk!

glutenvrij amandel appel taart glutenvrij amandel appel taart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.