Amersfood | Back 2 Business | Parelcouscous

Oh wat ben ik Amersfood aan het verwaarlozen! Zo nu en dan zet ik nog wel eens wat op Facebook en Instagram. Maar recepten…die schieten er een beetje bij in. Tijd om Back 2 Business te gaan!

Niet zo heel verwonderlijk trouwens, deze verwaarlozing. Het Lokaal is heel leuk, maar vreet tijd. Daarbij had ik ergens bedacht dat er in maart wel weer wat rust in de tent zou zijn, dus meldde ik me aan voor een opleiding Online Communicatie. Vijf maanden lang elke dinsdag ‘naar school’. Doen we even. Toch?

Maar ja, die rust in de tent kwam niet. Sterker nog, het leek alleen maar drukker te worden. Niet alleen voor Het Lokaal, maar zeker ook in Leusden bij de woningstichting. Want, oh ja, ik heb ook nog een 32-urige baan.

Klagen? Nee hoor!

Ik klaag niet, want alles is even leuk. Het is fantastisch om te zien dat er elke week weer gasten in Het Lokaal genieten van de pizza, de boodschappentas vullen met verse groenten voor thuis en was was het gaaf om te zien dat onze biertuin op Koningsdag echt een schot in de roos bleek!

Maar ja, dat koken. Dat schiet er dan weer bij in en dat is wel jammer. Niet dat ik al die maanden niets lekkers maakte, in tegendeel. Inspiratie genoeg voor Amersfood. Dus nu de vakantie voor de deur staat probeer ik de draad weer een beetje op te pakken. Wellicht ook met wat non-food-verhalen, want die beugel zit ook nog altijd op zijn plek…bijvoorbeeld.

Amersfood: Summerfood

Weinig tijd hebben vraagt om snelle happen. Maar het is wel zo fijn als deze snelle happen ook voedzaam en gezond zijn. Dat lukt al met een paar ingrediĆ«nten. Zoals dit gerecht. Makkelijk te maken, snel op tafel en … verrassend lekker, al zeg ik het zelf! Eet smakelijk!

Zomerse couscoussalade met wilde perzik

Parelcouscous met perzikIngrediƫnten

  • Parelcouscous
  • Kipfilet
  • (Wilde) perziken
  • Geroosterde amandelen
  • Een handjevol shiitake (had ik toevallig nog liggen, dus toegevoegd….lekker!)
  • Een scheutje kookroom (mag, hoeft niet)
  • Een teentje of twee teentjes knoflook
  • Fenegriek
  • Dillezaad
  • Een paar blaadjes verse salie
  • Kippenbouillon (voor de snelle hap: blokje/poeder)

Bereiding

Kook de parelcouscous zoals op het pak staat. In mijn geval moest het 10-12 minuten sudderen in 2 liter gekookt water. Aan dat water voegde ik een kippenbouillonblokje toe, zodat de couscous de smaak opneemt.

Snij de kipfilet in blokjes en de shiitake fijn. Fruit de knoflook in een hapjespan en voeg ook de kip toe en later de shiitake.

Strooi het dillezaad en fenegriek bij de kip en roer hier later ook de gare couscous doorheen. Eventueel een scheutje room toevoegen. Ik was bang dat het anders misschien een beetje droog werd en het bleek wel lekker te zijn! Als laatste de perzik, amandelen en salie erbij. Opscheppen maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top
%d bloggers liken dit: