Wat een verrassing! De postbode stond voor de deur met een pakketje. Dat moest de FoodWeLoveBox zijn! Maar in plaats van het bekende doosje, droeg Rinke een grote blanco doos de kamer in. Met grote vraagtekens (“Heb jij nog iets anders besteld dan?”) opende ik de doos. Toch FoodWeLove. Niet één box, maar twee! Met een brief erbij. Dat er aan 100 boxen nog een extra box is toegevoegd. De inhoud is een verrassing, maar in ieder geval een voorgaande editie. Om cadeau te doen. Of om een FoodWeLove diner voor familie te maken. Prima idee!
Maar eerst de box waar het deze maand allemaal om draait. Bake your day. Samengesteld door Hidde de Brabander. Ja, die. Van Bake My Day. Of van Dreams of Magnolia. We mochten al eerder genieten van zijn heerlijke nogat in de Guilty Pleasure Box. Een collector’s item – die je natuurlijk niet bewaart – met pistache, framboos, karamel en amandelen. Nu dus een complete box met Hidde’s favorites. Een box op mijn (bak-)lijf geschreven. Kom maar op!
Zegt de foto niet genoeg, klik er dan op voor meer info.
Rose & French Vanilla Tea – Dilmah Al jaren een van mijn favoriete theemerken. Dilmah. Toevallig las ik laatst op de site van Dilmah al een spannend recept voor Turks Fruit met deze thee. Nu móet ik dat wel maken natuurlijk.
Vanille – Vanilla Venture Uit Madagaskar. Een malse vanillepeul die volgens FoodWeLove wel drie keer te gebruiken is. De tip om de peul daarna in een pot suiker te doen voor home made vanillesuiker wordt zeker opgevolgd. Lekker!
Gevriesdroogde frambozen en pistachenoten Deze heerlijkheden zaten dus al eens in de nogat die Hidde voor FoodWeLove had gemaakt. Wat zal ik er eens mee doen? Zo samen in het zakje kleurt het prachtig bij elkaar. Het groene onderop is een spuitzak. Onmisbaar kookgereedschap volgens Hidde. Deze groene zijn ook echt de beste! Ze zijn bijna op, dus eentje extra is zeker welkom 😉
Tarwebloem – Speelmolenpark Schipluiden Ja echt, meel van speelmolens. Dat zijn kleine molens. Van het formaat dat je niet begrijpt dat er echt van alles verkrijgbaar is bij dit speelmolenpark. Ik overdrijf niet hoor: volkorentarwemeel, tarwebloem, speltmeel, speltbloem, pannenkoekenmeel, pannenkoekenmeel de Luxe, speltpannenkoekenmeel, poffertjesmix, cakemix, speltcakemix, kruidkoekmix, speculaasmix, lichtvolkorenbroodmix, meergranenbroodmix, speltbroodmix, roggebroodmix, maïsbroodmix, tarwe-bruinbroodmx, oliebollenmix, pizzadeegmix, tarwezemele… Volgens mij moet ik daar echt een keer gaan kijken!
Dark Muscovado Sugar – Billington’s Ik ben dol op mooie verpakkingen. Suiker zit doorgaans in saaie zakken. Aan dit doosje is aandacht besteedt. “Voegt smaak toe, in plaats van alleen maar te zoeten.” Om Hidde’s biercake mee te maken. Biercake? Biercake!
Chocolate drops – Valrhona Alleen het beste is goed genoeg. Chocolade van Valrhona. Een Franse patissier besluit zelf cacao te verbouwen. Inmiddels heeft Valrhona plantages over de hele wereld. Waar deze chocolade vandaan komt weet ik niet. Wel dat het 70% cacao is. Hmmm…
Bonbons – Dreams of Magnolia Doosje in de koelkast. Koelkast open. Eén bonbon uit het doosje pakken. Doosje dicht, koelkast dicht en wegwezen. Veel te lekker. Als ik me niet aan deze regels houd is het doosje snel leeg. Zonde. Witte chocoladeganache warin djeroek poeroetblaadjes zijn meegetrokken. Limoenblad. Dus. Oef.
58 – Kompaan Bier! Stevig bier. 8,2%. Voor mij too much in a bottle. Maar in de biercake doet-ie het vast geweldig! Jasper en Jeroen. Jonge brouwers uit Den Haag. Kompanen. Hoewel nr. 58 doet vermoeden dat er nog zeker 57 andere biertjes zijn, staan er vijf op hun site. Met uitleg. Maar er staat ook dat je een eigen nummer kunt brouwen. Een eigen biertje dus. Jammer dat de informatie over het proeflokaal niet up-to-date is. Of is dat expres om je naar Den Haag te lokken?
Recepten – Gastronomixs Vier zoete verleidingen. Chocolade-Biercake, Frambozenfinanciers met zwarte thee, Hidde’s granola en Rose and French Vanilla-truffels. Waar zullen we morgen eens mee beginnen?
En die tweede box. Daar hadden we al eens een exemplaar van in de keuken. Bijzonder genoeg ook één van mijn favorieten tot nu toe. Heerlijke tonic, zeker met de gin. Smaakvolle Nori Tempura. Ansjovis, truffeljus, gepeperde chocolade… Nu nog even dat diner voorbereiden.
Top, top, toppertje! Voor de lekkere trek. De vrijdagmiddagborrel. Gewoon tussendoor. Geen zak chips maar Nori Tempura. Zeewier met een laagje tempura. Van De Nootzaak. Gelukkig ook bij Vanilla Venture te bestellen, zoals deze hele box.
Ongefilterde olijfolie die je bijna puur drinkt. Waanzinnig lekker, zacht en smaakvol. De olijven natuurlijk ook…
Zo jammer dat deze tonic niet gewoon hier in de supermarkt of slijter verkrijgbaar is. By far de lekkerste tonic. Met – volgens makers – gemaakt met de meest pure kinine van de cinchona ledgeriana (fever tree). Met sinaasappel en koriander. Ik ben om. Op de site zie ik ook mediterranean tonic water en elderflower tonic water. Toch snel een keer bestellen bij Vanilla Venture!
Wintertruffeljus. Als het 23 graden is buiten. Iemand tips wat ik hier nu mee kan maken?
Anjovis. Normaal niet zo’n fan van. Maar sinds ik bij een kookworkshop focaccia met tijm en ansjovis heb gemaakt ben ik om. Lekker!
Pure chocolade met roze pepertjes. Beetje vreemd, maar uiteindelijk wel lekker. Vooral de nasmaak. Even doorbijten noemen ze dat.
Tonic is mijn favoriete drankje. Dorstlessend en “spannend”. Niet te zoet, anders dan anders. Gewoon lekker. Met gin erbij wordt het een guilty pleasure. Niet te vaak. Om het speciaal te houden.
Vind ik leuk:
Like Laden...
3 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback: