Amersfood

Breakfast à la Heston

Peper en zout, et voila!
Peper en zout, et voila!
Masterchef Australia. Ik wil geen aflevering missen. Een geweldig programma. Die stijve Matt Preston met zijn hand in zijn revers. Die goedzak Gary Mehigan, altijd begaan met de kandidaten. Die knuffelbeer George Calombaris (ik heb iets met Georges geloof ik…). Great cooks, great food. Bij mijn eigen gerechten roep ik ook al bijna “I’ve nailed it!” Mijn lijstje favoriete chefs is inmiddels uitgebreid met namen als Adriano Zumbo en Heston Blumenthal.

Over Heston gesproken. Elke vrijdag sluit Masterchef Australia de week af met een masterclass. Gary, George en zelfs foodcritic Matt vertonen hun kookkunsten. Vaak met het thema: “hoe simpel kan het zijn?”. Deze week deed Heston mee. Heston Blumenthal staat niet alleen bekend om de bijzondere combi’s op het bord…het is vooral de bereidingswijze. Moleculair koken is “zijn dingetje”, er gaan liters vloeibaar stikstof doorheen in zijn restaurants. IJs maken in twee minuten. Zo liet hij afgelopen week zijn “bacon and eggs”-ice cream zien en proeven. Als dessert. Mindfu****g (sorry).

Hij maakte ook zijn eigen versie van crumbled eggs. Niet in de pan, maar au bain marie. Dat moest ik ook proberen! Pan water koken, vuurvaste kom in de pan hangen, ei/melk/boter in de kom en roeren, roeren, roeren maar. In zijn recept kwam er nog beurre noisette en olie aan te pas, ik heb het bij zout en peper gelaten. Heerlijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: