Lekker (lokaal) koken

CulyChristmas * Rammenassoep

Vol verbazing keken we vorige week in de BeeBox.

Wat nu dan? Zwarte bieten?

Rammenas

Het bleek Rammenas. Familie van de radijs. Wel milder en groter.
Een rondje google leerde ons dat hier prima soep van te maken is. Goed plan voor het pré-kerstdiner-voorgerecht!

Men neme:
Rammenas
Aardpeer (of aardappel, maar wij hadden toevallig nog wat aardpeer in huis)
Ui
Knoflook
Kippenbouillon
Olijfolie
Witte wijn
Slagroom of Kookroom
Bieslook
Spekreepjes
Peper
Zout

Ik heb expres geen hoeveelheden neergezet. Volgens mij moet je gewoon doen wat je lekker lijkt: soep op gevoel!

De rammenas, ui en aardperen schillen en in stukjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden.
In een pan olijfolie verhitten. Ui en knoflook fruiten. Aardpeer toevoegen en even mee laten bakken.
Voeg witte wijn toe en laat dit verdampen. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat alles ongeveer 25 minuten zacht doorkoken.
De rammenas mag nu in de soep. Laat het nog een paar minuutjes koken.
Bak ondertussen de spekreepjes krokant.

Haal de soep van het vuur. Met de staafmixer pureer je nu alles tot soep. Als alles goed gepureerd is, voeg dan de slagroom toe. Nog even goed mixen en de soep weer terug op het vuur zetten. Alleen weer een beetje opwarmen. Niet laten koken, anders schift je slagroom!

Verdeel de soep over de borden. Leg in het midden een schep spekreepjes. Voeg de ongekookte rammenas en gehakte bieslook toe als garnering. Eet smakelijk!

Eet smakelijk - rammenassoep
De foto’s zijn niet zo scherp…de wijn was erg lekker.
De soep ook!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: