Story of my life

Culysaturday | Pastinaak Gnocchi

Sinds deze week hebben we een abonnement op TheGreenBee. Dit betekent dat we elke donderdag een krat met groenten, fruit, aardappelen, brood, eieren, sap/zuivel en kaas krijgen. En recepten. Maar in het eerste krat ontbraken die recepten. Geen nood: internet biedt genoeg inspiratie! Eerst maar ontcijferen wat er allemaal in ons krat zit. Uien, aardappels, eieren, kaas, appelbraamsap, peerframbozensap, mais, venkel, groene kool, witlof en totaal nieuw voor ons: pastinaak!

Wat speurwerk op internet leert me dat je gnocchi kunt maken van aardappels en pastinaak. Lijkt me een mooi begin van ons GreenBee-voedselavontuur. Ons gezin bestaat uit twee volwassenen en twee kids. We hadden veel te veel. Dus mocht je dit recept overnemen: wij hadden het met de helft ook makkelijk gered!

Pastinaak Gnocchi

Schil 3 pastinaken, was 4-5 aardappelen. Kook de aardappelen in de schil (ongeveer 20 minuten). Stoom de pastinaak even lang.

Pastinaken en messenAardappelen in water

 

 

 

 

 

 

Ondertussen: Wijntje inschenken – 60 gram parmezaan raspen – bieslook snijden – 200 gram bloem zeven. Ik had uiteindelijk het dubbele nodig, de pastinaak bleef nat, blijkbaar. Maar wie weet gaat het met jouw bloem een stuk beter! Het advies op internet is de echte bloem te gebruiken: type OO. Ik had dit niet in huis, dus heb gewone tarwebloem gebruikt.

Witte wijn - sauvignon blanc

Parmezaan bieslook bloem

 

 

 

 

 

 

Trek de schil van de aardappelen en druk ze door een fijne zeef tot puree.
Druk ook de pastinaak door de zeef. (Helaas, ik ben hier zo in opgegaan, dat ik vergat foto’s te maken.)
*Kleine tip: ik gebruikte hiervoor de kogel van de vijzel. Ging veel sneller dan met een lepel.*

Puree met bloem tot deeg kneden tot het niet meer plakt.
Draai kleine balletjes deeg, breng eventueel een mooi patroontje aan met een vork (zo hoort het eigenlijk…) en doe de balletjes in kokend water.

Balletjes draaien tot gnocchi

 

 

 

 

 

 

Hulp inschakelen…

Als de gnocchi drijft is het klaar

 

 

 

 

 

 

Na ongeveer 2 minuten gaan de balletjes drijven. Drijven betekent: KLAAR!

Omdat ik met een ware carnivoor in huis woon heb ik wat rauwe ham gebakken en die door de gnocchi geroerd. Serveren met de parmezaan en bieslook. En in ons geval: tomaatjes, komkommer en mozzarella, omdat de meiden daar zo dol op zijn.

Rauwe ham snijden

Tomaatjes komkommer mozarella

 

 

 

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: