Lekker (lokaal) koken

Culysaturday | TheGreenBee recipe

In de BeeBox van deze week o.a. spitskool en chinese kool. Wij danken Google: met de zoektermen “spitskool” en “chinese kool” pronkte dit recept van Smulweb (of eigenlijk Jamie Oliver, maar zijn recept is met savooiekool) bovenaan de resultatenpagina. Makkelijk, snel en erg lekker! Het was op voordat we er foto’s van konden maken…

De volgende keer proberen we misschien blauwe kaas in plaats van mozarella, voor iets meer pit. En dan gelijk verse pasta maken? Smakelijk eten!

Ingrediënten voor 4 personen
10 plakjes pancetta of mager rookspek, in dunne plakjes
olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 flinke handvol tijm, alleen de blaadjes
1 spitskool (buitenste bladeren verwijderd), het hart verwijderd, de kool in dunne sliertjes gesneden
1 Chinese kool (buitenste bladeren verwijderd), het hart verwijderd, de kool in dunne sliertjes gesneden
1 handvol geraspte Parmezaanse kaas
500 gedroogde farfalle (of zelf verse pasta maken)
zout en zwarte peper
olijfolie extra vierge
200 g buffelmozarella, in blokjes van 1 cm
2 handen vol pijnboompitten, licht geroosterd

Voorbereiding
Blancheer de spitskool 5 minuten in kokend water en zet deze apart. Bewaar het hete water voor het koken van de pasta.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan en zet deze apart

Bereidingswijze
Bak in een pan de pancetta in een beetje olijfolie goudbruin. Doe de knoflook en de tijm erbij en laat die zachtjes meebakken. Doe er, als de knoflook zacht is, de spitskool, chinese kool en de Parmezaanse kaas bij, roer alles door en leg het deksel op de pan. Laat nog 5 minuten smoren terwijl je de pan af en toe schudt.

Bron: Smulweb

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: