Culysaturday | Wéér pastinaak?
Tja, we hadden nu eenmaal flink wat pastinaak in ons GreenBee-krat. Maar ook groene kool en witlof.
Wat maak je dan? Google leerde mij: een winterse tajine van witlof, groene kool en pastinaak.
Regelmatige lezers en mensen die wel eens bij ons eten weten het: ik ben dol op Tajines! En waar ik dol op ben, deel ik graag.
Men neme:
- Olijfolie
- Flink wat knoflook
- Verse tijm
- Verse rozemarijn
- Twee pastinaken in reepjes
- Twee struiken witlof in reepjes
- Kippenbouillon
- Groene kool – gesneden
- Kipfilet

Vergeet niet vooraf de tajine te weken…ik vergeet dat namelijk altijd.
Zet de tajine op laag vuur. Doe de olie, knoflook, rozemarijn en tijm in de tajine en laat dit 5 minuten warm worden. Voeg de kipfilet (in reepjes) toe en roer om tot al het roze wit is. Schep de pastinaak erdoor, strooi wat zout en peper erbij. Sluit de tajine weer en laat alles ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg de witlof toe en giet er bouillon over. Deksel weer op de tajine en alles nu 15 minuten laten sudderen. Schep dan als laatste de groene kool door de tajine en laat het nog 10 tot 15 minuten sudderen tot alles gaar is.
Ondertussen kun je couscous maken. Of rijst. Of brood. Wat je lekker vindt, maakt mij niet uit.
Makkie toch? Echt, geloof me. Tajines zijn heerlijk, makkelijk en snel!
Eet smakelijk…nadat je de foto’s hebt bekeken natuurlijk.
Het zijn geen mooie foto’s…volgende keer even de batterij van mijn camera opladen 😉


9 Comments
Judith Van 't Holt op Facebook
Goh, zou dat nog ergens terug te vinden zijn? Het (Mijn Tent is Top) restaurant van toen zit hier nog steeds trouwens. En heet: Pastinaek. Tja, wij kunnen er echt niet omheen in Amersfoort, haha
Saskia Hoeppe-Witte op Facebook
Hahaha dat komt omdat dit de tweede keer in mijn leven is dat ik van pastinaak hoor, eerste keer was dat jij op tv was hahahahaha vergeet ik noooit meerder! 🙂
Judith Van 't Holt op Facebook
Whaha, ja! Maar toen hadden we het wel goed! Jeutje, Sas, dat was ik alweer helemaal vergeten!
Saskia Hoeppe-Witte op Facebook
Was jij toen niet op tv met pastinaak?? Of rijt ik nu oude wonden open? HIhih
Trudy Postel op Facebook
Das wel lekker ja! Maar hier zijn we geen fan van groene kool…. brrr…. en pastinaak eigenlijk nooit gehad… tsja, wat de boer niet kent… 😀
Judith Van 't Holt op Facebook
Nou ja, eigenlijk is het wel te vergelijken met stoofpotjes. Denk dat je dit gerecht ook prima in een stoofpan kunt maken!
Trudy Postel op Facebook
Okè, ik ken het niet, tajine…. Maar t`ziet er wel lekker uit voor zover ik dat via de laptop kan beoordelen 😉
Judith Van 't Holt op Facebook
Jazeker!
Trudy Postel op Facebook
Mirthe & Jelka lusten het ook…?