Lekker (lokaal) koken,  Story of my life

Culysaturday | Wéér pastinaak?

Tja, we hadden nu eenmaal flink wat pastinaak in ons GreenBee-krat. Maar ook groene kool en witlof.

Wat maak je dan? Google leerde mij: een winterse tajine van witlof, groene kool en pastinaak.

Regelmatige lezers en mensen die wel eens bij ons eten weten het: ik ben dol op Tajines! En waar ik dol op ben, deel ik graag.
Men neme:

  • Olijfolie
  • Flink wat knoflook
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • Twee pastinaken in reepjes
  • Twee struiken witlof in reepjes
  • Kippenbouillon
  • Groene kool – gesneden
  • Kipfilet

Vergeet niet vooraf de tajine te weken…ik vergeet dat namelijk altijd.
Zet de tajine op laag vuur. Doe de olie, knoflook, rozemarijn en tijm in de tajine en laat dit 5 minuten warm worden. Voeg de kipfilet (in reepjes) toe en roer om tot al het roze wit is. Schep de pastinaak erdoor, strooi wat zout en peper erbij. Sluit de tajine weer en laat alles ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg de witlof toe en giet er bouillon over. Deksel weer op de tajine en alles nu 15 minuten laten sudderen. Schep dan als laatste de groene kool door de tajine en laat het nog 10 tot 15 minuten sudderen tot alles gaar is.

Ondertussen kun je couscous maken. Of rijst. Of brood. Wat je lekker vindt, maakt mij niet uit.
Makkie toch? Echt, geloof me. Tajines zijn heerlijk, makkelijk en snel!
Eet smakelijk…nadat je de foto’s hebt bekeken natuurlijk.

Het zijn geen mooie foto’s…volgende keer even de batterij van mijn camera opladen 😉

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: