BeeBoxSoep

BeeBox Soep Mihoen

Als ik zo’n mooie verzameling groenten in de BeeBox aantref (met wat toevoegingen uit de supermarkt), stroomt het water al in mijn mond. Wat ga ik maken? De pasteitjes uit de nieuwsbrief? Nee…niet nu. Soep op Zondag: Mihoen-soep!

Paksoi
Shii-take
Koriander
Gember
Rode peper
Knoflook
Sugar Snaps
Bosui
Taugé
Kipfilet (in blokjes)
Sojasaus
Limoen
Kippenbouillon
Mihoen

Maak kippenbouillon. Zet een wok op het vuur met een scheut olijfolie en een beetje sojasaus. Wok hierin de kipfilet en shii-take. Voeg fijngesneden knoflook, gember, koriander en rode peper toe. Zet een pan water op voor de mihoen. Snij de Paksoi. Als de bouillon kookt mogen de paksoi, sugarsnaps en taugé in de soep. Mihoen in gekookt water weken tot het gaar is.

In een diep bord eerst wat mihoen leggen. Dan een schep kipblokjes en daar bovenop de groente. Giet de bouillon in het bord, garneer met wat koriander. Naar smaak limoensap en sojasaus toevoegen. Eet smakelijk!

 BeeBox-Soep-Mihoen BeeBox-Soep-Mihoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top
%d bloggers liken dit: