Schorseneren?
Nog nooit van mijn leven mee gekookt. Schorseneren. Vroeger kreeg ik ze wel eens voorgeschoteld. Te lang doorgekookt, waarschijnlijk met papje.
Nu zaten ze in de BeeBox. Voor de tweede keer al. De eerste keer uitbesteed, nu moest ik het wel zelf doen!
Maar wat maak je dan? Risotto!
In de (evt. eerdere) BeeBox zaten ook champignons, sjalotjes, knoflook en peterselie. Een mooie combinatie.
Voor twee volwassenen en twee kids hebben we als volgt gekookt:
- 200 gram risottorijst
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 250 gram schorseneren (er zat niet meer in de box, mag evt. wat meer zijn…)
- een flinke hand vol champignons
- spekblokjes
- pijnboompitten
- peterselie
- citroensap
- dragon
- 500/750 ml paddenstoelenbouillon
- parmezaanse kaas
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel en een scheut azijn
- 1 eetlepel water

Schorseneren schillen en in koud water met een scheut azijn leggen (tegen verkleuren).
Papje maken van bloem, azijn en water, toevoegen aan een liter gekookt water.
Schorseneren aan mengsel toevoegen en zo’n 25 minuten zachtjes gaarkoken.
Sjalotje en knoflook fijnsnijden. Spekjes bakken en even in een bakje bewaren.
Sjalotje en knoflook in warme olijfolie fruiten. Risotto toevoegen en al roerend glazig bakken.
Voeg een soeplepel bouillon toe. Heeft de risotto de bouillon opgenomen, dan een nieuwe lepel bouillon toevoegen.
Net zo lang tot de risotto beetgaar is.
Champignons even bakken in een koekenpan en toevoegen aan de risotto. Voeg de spekreepjes, pijnboompitten en (afgegoten) schorseneren toe.
Als laatste een beetje dragon en citroensap. Serveren met peterselie en parmezaanse kaas.
Voor de liefhebbers: ook heerlijk met gorgonzola ipv parmezaanse kaas!!


3 Comments
Wim Van de Water op Facebook
Wilde ik ook weten of het nou gelukt is. Maar zo te lezen dus wel. Leuk.
Judith Van 't Holt op Facebook
Heerlijk!
Lilian Warmenhoven op Facebook
en?