Amersfood,  Lekker (lokaal) koken

Draaien, draaien, draaien maar

Vakantie! Ik heb een maand vakantie. Heerlijk! Dit is de eerste dag. Hoewel, het is nog weekend en ik moet nog wel wat kleine dingetjes afmaken. Dat kan gelukkig allemaal thuis. Dus: rust in ’t koppie, het is vakantie!

Meestal nemen moeders zich voor om de fotoalbums bij te werken, kasten uit te mesten of gewoon zes boeken uit te lezen met de voetjes omhoog. Dat laatste ga ik ook doen, maar ik heb me nog iets anders voorgenomen. Lekker koken! Kleurrijk koken! Nieuwe dingen proberen. Heerlijk eten. Dat dus. En voor voornemens geldt vaak: gelijk doen, uitstel is afstel. Dus dag 1: een spiraaltaart.

Via Pinterest kwam ik op het blog van Karin, lings.nl. Zij maakte een spiraaltaart. Met wortel en courgette. Niet alleen prachtig om te zien, volgens mij ook erg lekker. Groenten waar mijn dochters ook dol op zijn. Ik heb het recept aangevuld met roomkaas en zal het een volgende keer vast weer wat aanpassen. Maar toch, Karin bedankt voor dit heerlijke idee!

Courgette Wortel taart

Ingrediënten
Bladerdeeg (eigenlijk zelf maken, maar vandaag toch in vakantie-modus voor kant-en-klaar gekozen)
Courgette
Regenboogwortels
Drie eieren
Roomkaas (knoflook)
Italiaanse kruiden

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Met een dunschiller maak je lange linten van de wortels en de courgette. Die courgette niet schillen, juist dat groene randje is zo mooi in de taart.
Vet een quichevorm in en bekleedt deze met bladerdeeg.
Draaien, draaien, draaien maar… Leg de linten in de vorm. Begin aan de buitenkant en wissel courgette en wortel af. Helemaal tot de bodem bedekt is.
Klop de eieren met wat roomkaas en verdeel dit tussen de linten.
Strooi kruiden over de groenten.

Bak de taart in zo’n half uurtje gaar. Eet smakelijk!

Courgette Wortel taart

Courgette Wortel taart

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: