Amersfood,  Lekker (lokaal) koken

Food I love!

Culy’s guilty pleasures. Onze eerste FoodWeLoveBox begint al goed! Na een jaar BeeBox staan we – met een natuurwinkel en andere handige adresjes om de hoek – op eigen streekbenen. Tijd voor iets nieuws. FoodWeLove dus. Een maandelijke traktatie van bijzondere lekkernijen. Onze proefbox is letterlijk en figuurlijk een proefbox. Monique van Loon, hoofdredactrice van one-of-my-favorite-sites Culy.nl, deelt haar Guilty Pleasures. Met dank aan Monique heb ik er nu ook een paar guilty pleasures bij…

Boeren CaramelZ met Fleur de Sel. Ofwel: salted caramel. CaramelZ stond in december als nieuwe deelnemer op de Smaak van de Streek. Gelukkig zijn ze er in maart weer, want…ik ben hooked! Zal ik nu maar vast een potje chocolate en salmiac reserveren?

AppleBrownie meets CaramelZ

Ingrediënten
Caramelz_vantholt_blog1

Smelt de chocolade en boter au bain marie
Klop de eieren en suiker (300 gr) romig, roer de melk erdoor
Meng het bakmeel, de cacao en het zout
Roer het bakmeelmengsel door het eimengsel
Roer het bakmeel-eimengsel door de gesmolten chocolade

*even laten staan*

Mix de roomkaas met suiker (50 gr).
In een hete koekenpan boter laten smelten
De appeltjes bakken, met kaneel, bruine suiker en noten
Vul een bakvorm met de browniemix (nog even goed roeren voordat je gaat schenken)
“Klodder” de roomkaas door de browniemix. Eventueel met een vork verdelen (niet de bodem raken)
De gebakken appelmix over de browniemix verdelen

In de oven: 170 graden, ongeveer 55 minuten
Afhankelijk van omvang van de bakvorm en dikte van de brownie, dus goed checken of de brownie goed gaar is van binnen!

CaramelZ verwarmen zodat het zacht en schenkbaar wordt
Over de brownie verdelen en direct serveren!
Caramelz_vantholt_blog2

Caramelz_vantholt_blog3

Caramelz_vantholt_blog4

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.