Amersfood

Gekraakt?

Vorige week zat er een zakje gekraakte tarwe in de Beebox. Gekraakte tarwe? Op zich is het koken uit de Beebox al een ontdekkingstocht van vergeten groente. Soms niet eens ‘vergeten’, maar ‘nooit eerder gezien’. Van gekraakte tarwe had ik dus nog nooit gehoord. Laat staan dat ik iets lekkers mee op tafel kon zetten. Gelukkig hadden de Beekoks er een recept bij geschreven!

Nu was dat recept van vorige week. En hadden wij de groenten van deze week. Het recept is dus iets aangepast. Vanwege deze aanpassing zet ik het recept online. Mocht je toch het origineel willen koken: klik dan hier!

Gekraakte tarwe recept_03 Gekraakte tarwe recept_01

Ingrediënten
(wij kookten dit keer voor 2 personen)
150 gr gekraakte tarwe
knoflook
300 ml bouillon
4 wortels
honing
grof zeezout
peper
olijfolie
3 tomaten
koriander
2 sjalotjes
200 gr gehakt
peterselie
paneermeel
ei
feta

Verhit een scheut olijfolie in een wokpan. Fruit de tarwe samen met knoflook, totdat de tarwe een beetje glazig is.

Giet de bouillon over de tarwe en laat dit zacht koken tot de tarwe al het vocht heeft opgenomen. Meng in een kom honing, olijfolie, zout en peper.

Schil de wortels en smeer deze in met het honingmengsel. Bak de wortels in een ovenschaal op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar.

Meng het gehakt met paneermeel, ei en peterselie en maakt hier balletjes van. Bak de balletjes bruin.

Snij de tomaten in blokjes, hak de koriander fijn, snipper de sjalotjes en voeg alles toe aan de tarwe (het vuur mag uit).

Leg de wortels op een bord, daarnaast de tarwe. Verdeel de balletjes en strooi tot slot nog wat feta over het gerecht.
Eet smakelijk!

Gekraakte tarwe recept_02

One Comment

  • Mein Name

    So, basically, you did not know what cracked wheat is and that’s fine. I guess few of us know what that really is. But, instead of taking a photo of the actually product inside the package, you thought it was logical to take a photo of the package. You, sir/madame/x are a genius!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: