Amersfood,  Story of my life

Het dierenvriendjespad

Afgelopen zondag liepen we het dierenvriendjespad in Austerlitz. Een boswandeling speciaal voor de kinderen.

Bij het prachtige Beauforthuis halen we een tas van Staatsbosbeheer. In de tas een draaischijf met vier kleuren en vier boekjes met vragen/opdrachten. Om de zoveel tijd draaien we een kleur. Mirthe leest de opdrachten voor. We moeten zingen, terwijl we van onze hand een eendensnavel maken. Een kikker nadoen. Met de handen meten wat de omtrek van een boom is. Een voorwerp uit het bos op je hoofd leggen en zo lang mogelijk lopen zonder dat – in dit geval de dennenappel – van je hoofd valt. En nog veel meer!

Het is een leuke wandeling in een prachtig bos. Het valt ons vooral op dat het hier heel rustig is. Alsof alle ouders de kinderen bij de Pyramide loslaten en niet de moeite nemen een klein stukje verder te rijden.

In het Beauforthuis – ooit een hervormde kerk, nu een theatercaf√© – is het ook goed toeven. We zitten in de binnentuin en genieten van een biologisch witbiertje, Bionade en home made taart. Hier gaan we vaker heen! En niet alleen omdat we nog lang niet alle opdrachten uit de boekjes gedaan hebben…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: