Amersfood,  Lekker (lokaal) koken

Het moest gewoon even.

Gisteren teruggekomen van vijf dagen Boedapest. Prachtige gebouwen, heerlijke restaurants en gezellig samen met Rinke gewandeld tot we erbij neervielen. Letterlijk, want Rinke werd dinsdags al ziek en inmiddels heb ook ik het (weer) te pakken. Mocht de pret niet drukken, we hebben genoten.

Maar ja. Na vijf dagen niet bakken, niet koken en alleen de brouwsels van anderen eten werd het wel weer tijd zelf de keuken in te stappen. Het moest gewoon even. Na de zwarte baksels in Boedapest had ik zin in luchtige appel-yoghurtcake. Stom genoeg vergat ik de goede yoghurt (lees: lekkere dikke Griekse yoghurt) mee te nemen. Dus deze cake is door de meer waterige versie toch wat nattig en zwaarder geworden. Toch een heerlijke cake geworden. En door het gebruik van amandelmeel en boekweitmeel nog glutenvrij ook!

Dus, Lilian, bakken maar 😉

Ingrediënten

  • 90 gram boekweitmeel (gezeefd)
  • 90 gram amandelmeel (gezeefd, grotere stukjes die in de zeef achterblijven wel bewaren voor de decoratie)
  • 175 gram DIKKE yoghurt
  • 175 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 appel

Bereiden

Mix alles behalve de appel tot beslag. Boor het klokhuis uit de appel en schil ‘m. Vet een cakeblik in of bekleedt het blik met bakpapier. Giet het beslag in het blik. Snij de appel in schijfjes en zet die rechtop (in de breedte) in het beslag. Verdeel de grotere amandelstukjes over het beslag. Ik heb er ook wat maanzaadjes op gestrooid. Je kan ook kiezen wat kaneel of kardemom in het beslag te mengen of hazelnoten, pistachenootjes of wat dan ook over het beslag te strooien. Wat jij lekker vindt!

Ongeveer 40 minuten in de oven (180 graden).

Op de foto zie je ook een vanillesausje, home made natuurlijk. Yum.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: