Amersfood

Hoe rösti ravioli werd…

Op de planning stond varkensoester met rosti en stoofpeertjes. Stond inderdaad. Ik keek vanmiddag een aflevering van Masterchef Australia, waar de kandidaten ravioli moesten maken. Spontaan kreeg ik zin om ook ravioli te maken. Misschien een barbaars recept, want de prachtige varkensoesters uit de beebox zijn in de keukenmachine fijngemalen…maar wow, wat was dit lekker!

De ingrediënten van de improvisatieravioli.

foto

pasta:

tarwebloem
ei
olijfolie

Om de pasta in te koken: bouillon. Ik heb Knoflook & Kruidenbouillonblokjes van Zonnatura gebruikt.

vulling:

varkensoesters
wilde spinazie
knoflook
gember
kardemom
zout
peper

saus:

creme fraiche
zachte geitenkaas
olijfolie
zout & peper (melange “kruidenzout”, met roze peper, gekocht op de Smaak van de Streek markt)

erbij:

feta

Werkwijze:

Maak van de tarwebloem, eieren en een klein scheutje olijfolie een pastadeeg. Laat dit een half uurtje rusten in een plastic zakje in de koelkast.
Mooie tijd om de vulling maken.
Knoflook fijnsnijden, gember raspen en samen met de varkensoester (in blokjes) bakken in een koekenpak.
Spinazie, zout en peper toevoegen.
Kardemomzaadjes kneuzen en door het mengsel roeren.
Mengel in de keukenmachine fijnmalen. Niet te fijn, dat er wel een lekkere structuur blijft.

Maak van het deeg mooie lange lappen pasta.
Leg een reep op het aanrecht en verdeel het mengsel in bolletjes op het deeg.
Leg een reep deeg over de bolletjes en druk dit aan. Nu kun je met een mes ravioli’s snijden.
*niet vergeten: raviolistempel op verlanglijstje zetten*
Ondertussen een pan water opzetten voor de bouillon. Door de spontane actie had ik geen ingrediënten in huis zelf bouillon te maken, dus: een bouillonblokje.
Kook de ravioli’s een paar minuten in de bouillon.

Maak een saus van crème fraîche, zachte geitenkaas, een scheutje olijfolie en zout & peper. Niet te snel opwarmen, dan gaat het schiften.

Ravioli op een bord, beetje saus over de pasta, wat extra kruidenzout voor de kleur en een paar blokjes feta. Aan tafel!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: