Amersfood,  Story of my life

Hogere vouwkunde

Best grappig. Een van de eerste berichten op dit blog ging over vouwkunst. Eigenlijk was het gewoon alleen een plaatje. Meer niet. Een plaatje van een neushoorn, gevouwen van papier. Mooi! Dat er twee en een half jaar later een neushoorn hier aan de muur zou hangen – gevouwen – had ik toen natuurlijk nog niet bedacht.

Wat een leuk idee! Voor 25 euro koop je een koker. In de koker drie vellen papier met een heleboel lijnen en een instructie.

foto

Uurtje snijden, uurtje vouwen, uurtje plakken…klaar.
Heel veel werk, maar zo leuk! Als tip staat op de instructie: “While your glueing and holding the tabs, it’s advised to use the table as much as possible.” Geen overbodige tip. Je lijmt de nummers aan elkaar. Nummer 1 aan nummer 1, nummer 2 aan nummer 2 tot nummer 66. Tot nummer 10 gaat het redelijk vlot en makkelijk. Vanaf 11 wordt het lastiger. Dan zet je twee zijden aan elkaar, waardoor de contouren van de neushoorn echt al duidelijk worden. Maar het lijmen wordt verder een soort van Twister met cijfers. Je weet van gekkigheid niet meer hoe je de kop moet vasthouden en soms wens je een derde of zelfs vierde arm en hand.

foto 1 foto 2

Deze moeite wordt beloond. Aan de muur een prachtige neushoorn. Helemaal blij.
Je kunt ook een stoere beer vouwen. Of een fantastisch roze nijlpaard. Of begin wat kleiner met een bootje.
Assembli.nl

foto 3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.