Amersfood,  Lekker (lokaal) koken

Kien Wah – de snelle hap

Dit recept is makkelijk. Bijna te makkelijk. Je hoeft er namelijk bijna niets voor te doen en het is ook nog eens in vijf minuten klaar! Wat wil een mens nog meer.

In eerste instantie dacht ik dit niet als recept te plaatsen. Maar ja. Er wordt om gevraagd en eigenlijk is het ook veel te lekker om niet te delen. Geweldig voor na een lange, warme werkdag. Dat je nog net even de laatste zonnestralen meepikt voordat je de keuken in ‘moet’. Vooral dat moeten. Ik heb, na zo’n dag, nog wel eens helemaal geen zin om te koken. Het idee om dan van alles te snijden, koken, bakken…alles wat dan langer duurt dan 15-20 minuten is al teveel! Dus dat dit gerecht in vijf minuten klaar is en óók nog eens heel erg lekker en gezond is: dat is een geschenk uit de hemel!

Geschenken deel ik graag. Eet smakelijk!

Oh ja, die titel. Kien Wah. Ofwel Quinoa. Gebombardeerd door superfood. En misschien wel iets teveel gehyped, aangezien er nu geroepen wordt dat de Quinoa “op is”. Een schaarste. Het komt uit Zuid Amerika en de vraag is sinds 2006 met duizend procent gestegen. 1000!

Inmiddels wordt quinoa ook in Nederland verbouwd. Ik heb me hier niet in verdiept, moet ik bekennen. Wat ik eigenlijk wil zeggen: het is niet nodig voor dit gerecht perse quinoa te gebruiken. Couscous, bulgur, spelt, pasta, rijst… Volg niet de hype, maar dat wat je in huis hebt of gewoon lekkerder vindt!

De hoeveelheden maken eigenlijk niet zo heel veel uit. Wat er in een zakje zit, wat je lekker vindt.

  • Quinoa (voorgekookt = sneller klaar)
  • Kipfilet
  • Mango
  • Granaatappelpitjes
  • Taugé
  • Honing
  • Cashewnoten, ongezouten
  • Caribbean spices van Jonnie Boer/Euroma

Kip in stukjes snijden en bakken. Ondertussen de quinoa weken in gekookt water (zie verpakking).

Cashewnoten en honing toevoegen aan de kip en blijven roeren tot de honing voor een mooi glanzend laagje heeft gezorgd. Daarna de rest van de ingrediënten toevoegen. Niet te lang laten bakken, het is lekker als de taugé nog knapperig is!

Quinoa opscheppen, kip-fruit-honingmengsel erop scheppen en … aan tafel! Easy does it…

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: