Kipnuggets met pannenkoeken

Vraag kinderen naar hun lievelingseten en 9 van de 10 keer staan pannenkoeken toch zeker in de top-3. Voor Mirthe en Jelka is dat niet anders. Gelukkig staan in die top-3 ook sperzieboontjes. Vraag je ze naar alle lievelings, dan komt er nog meer groens voorbij. Maar pannenkoeken, daar kun je ze ’s nachts voor wakker maken. Bij die sperziebonen moet altijd een krokante (scharrel)kipschnitzel. ‘Kippie’, zoals zij het noemen. Ook bij de patatjes moeten kippies. Altijd.

In de afgelopen jaren hebben we de dames nog wel kunnen misleiden. Burritos, tortillas, flatbread…als het maar rond en plat is kan het pannenkoek genoemd worden. Ze begrijpen best dat ze anders smaken, maar het idee dat het op een pannenkoek lijkt is blijkbaar toch een soort van garantie voor ‘lekker’. Eens kijken of dat met die kippies ook lukt. Nooit eerder gedaan, kreeg er ineens zin in: zelf kipnuggets maken.

Heerlijk gegeten! Ik mocht het wel vaker maken van het testpanel. Het is alleen wel duidelijk dat het voor de gek houden niet meer nodig is. Nadat Mirthe het nog een keer pannenkoekje noemde, zei Jelka (5 jaar):

Dit zijn geen pannenkoeken hoor mama, dit zijn tortillas!

Tortilla krokante kip

Krokante kip

  • Kipfilet in stukjes
  • Paneermeel/beschuit
  • Kaas (pecorino, parmezaan ofzoiets)
  • Koriander (of dat wat je lekker vindt)
  • Peper
  • Ei
  • Melk

Verder

  • Mini tortillas
  • Taugé
  • Komkommer
  • Maïs
  • Rucola
  • Soja
  • Chilisaus

In een kommetje ei & melk kloppen. In een andere kom de paneer/beschuiten mengen met fijn geraspte kaas, gehakte kruiden en peper. Haal de kipstukjes eerst door het eimengsel en daarna door het paneermengsel. Leg de stukjes op een bakplaat en bak op 180 graden in ongeveer 20-25 minuten krokant en gaar.

Tortillas in de oven opwarmen. Zin in zomers koud? Dan kip mengen met taugé, maïs en komkommer. Zin in lentelauw? Alles een kort roerbakken in een hapjespan met een scheutje soja (bedenk me nu dat een schepje sesam ook lekker is). Handje rucola op de tortilla, schepje kipmengsel op de rucola. Schenk er naar smaak wat chilisaus over.

Lekker met de grove guacamole en (omdat de meiden zo van knoflook houden:) een knoflook-yoghurtsaus. Eet smakelijk!

Guacamole

  • Tomaten
  • Avocado
  • Ui
  • Geitenkaas
  • Peper & zout

Knoflook-yoghurtsaus

  • Griekse yoghurt
  • Dille
  • Knoflook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top
%d bloggers liken dit: