Amersfood,  Lekker (lokaal) koken

Lekker lauw – bulgursalade

Het einde van de zomer is in zicht. Voordat de stamppotjes weer op tafel staan, nog even een heerlijke zomersalade. Met bulgur.

De basis zag ik op pinterest. Zoekend naar recepten met nectarine. Niet alleen ik, maar vooral ook de meiden zijn dol op nectarine. Lekker zoet en je proeft te zomer! Ik doe vaak nectarine in een salade met rucola en mozzarella enzo. Of ik maak er toetjes of taart mee. Maar als hoofdgerecht? Dat nog niet eerder. Hoewel dit soort fruit daar zeker wel geschikt voor is, net als mango of blauwe bessen.

Het werd dus een bulgursalade. Het oorspronkelijke recept was minder lauwwarm dan ik wilde. Met rauwe ui, sjalot en knoflook was ik toch bang voor zure gezichten bij mijn dochters. Daarom heb ik het recept aangepast, zodat ik zeker wist dat het een succes moest worden voor het hele gezin. Het resultaat was zelfs boven verwachting lekker! Dus, wil je nog even van de zomer genieten? Maak deze salade. Je bent zo klaar. Beetje snijden, mengen, fruiten, weken en nog meer mengen en klaar!

 

 Lauwwarme-bulgursalade

Ingrediënten en bereiding

  • 200 gram bulgur

400 gram water koken. Bulgur in een schaal, water erbij, even roeren, deksel of bord op de schaal en 8 – 10 minuten laten staan (halverwege roeren mag)

  • 1 rode ui
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 of 2 eetlepels honing

Koekenpan op het vuur. Ui, sjalotten en knoflook fruiten. Honing toevoegen en even laten ‘karameliseren’.

  • 1 blik mais
  • 3 nectarines
  • 1 komkommer
  • koriander
  • munt

Nectarines en komkommer in blokjes snijden. Koriander en munt fijnhakken. Alles bij elkaar in een schaal. Lauwwarme-bulgursalade

  • 125 ml creme fraiche
  • 1/2 citroen
  • sinaasappel-olijfolie
  • peper
  • zout

Alles mengen tot een dressing

Meng de bulgur met het ui-sjalotten-knoflook-honingmengsel
Schep de dressing door de bulgur.
Schep de bulgur door de nectarines, komkommer, mais, koriander en munt.

Eet smakelijk!

 Lauwwarme-bulgursalade

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: