Lekker snel de lente op je bord

CousCousLenteWat een storm vandaag! De grote vijver bij Emiclaer lijkt wel een golfslagbad. Op het schoolplein heb ik in no time de halve zandbak in mijn ogen. Fijn, geschuurde lenzen. Facebook wrijft het er nog even lekker in. Een prachtige foto, precies een jaar geleden. Van een vlinder tussen de blauwe druifjes. In de zon.

Wat is het nog koud en wat ben ik toe aan de lente! Ben helemaal geen wintermens. Geef mij maar lange lichte avonden. Liefst in de tuin. Blote voeten in plaats van dikke sokken. Groene blaadjes aan de bomen. Bloemen in bloei. Dus haal ik de lente maar naar binnen. De blauwe druifjes heb ik vandaag geplukt voor op de eettafel.

In een handomdraai heb je ook de lente op je bord. Een snelle hap voor doordeweeks.

Easy does it.

Ingrediƫnten

  • couscous
  • kippenbouillon(blokje, want we doen makkelijk)
  • Kipfilet in blokjes
  • courgette
  • paprika
  • bimi (of broccoli)
  • tomaatjes
  • koriander
  • garam masala kruidenmix (die van Jonnie Boer vind ik erg lekker)
  • feta

Bereiden

Kook water voor de couscous, roer het bouillonblokje door het water en los het op.
Snij de groenten in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de feta.
Bak de kip. Voeg de bimi toe, die bakje iets langer mee dan de rest van de groenten.
Zodra de bimi beetgaar is doe je de rest van de groenten erbij.
Ondertussen roer je de couscous door de bouillon. Laat dit wellen met de deksel op de pan.
Voeg ondertussen de tomaatjes, feta en koriander toe aan de kip/bimi.
Als laatste roer je de garam masala door de kip/groenten.
Roer met een vork de couscous weer kruimelig. Schep de couscous door de kip/groenten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top
%d bloggers liken dit: