Lekker (lokaal) koken

Masterchef inventiontest. Maar dan anders…

Geen idee wat we in huis hebben. Toch moet er gegeten worden.

Na een belachelijk drukke week met een seminar, een No Waste Dinner en de Smaak van de Streekmarkt hebben we blijkbaar geen boodschappen gedaan. Het is zondagmiddag, geen winkel in de buurt open. Improvisatiekoken dus. Een blik in de koelkast leert dat er enorm veel groenten in huis zijn. Schorseneren, prei, bloemkool, paksoi, wortelen, bieten (paars, geel, wit) en kastanjechampignons…om maar wat te noemen. Veel producten uit de BeeBox.

Normaal vind ik via Google wel een lekker recept, maar vandaag was de online inspiratie minimaal.
Het wordt dus ECHT improviseren!

Vorige week heb ik van Daphne Bartels geleerd dat je alles hartige taart kunt maken. Kliekjeskoken noemt ze dat. Op zondag gaat haar koelkast leeg en maakt ze taarten of soep. In de vriezer en hopla: een voorraadje heerlijk avondeten! Dat kan ik ook!

Prei, bloemkool, paksoi en kastanjechampignons snijden.

De bloemkool wat voorkoken.

Knoflook fijnsnijden.
Samen met bloemkool, prei, paksoi en champgnons roerbakken.

Kerriepoeder, zout en peper naar smaak toevoegen.
Handje pinda’s meeroeren.
Eieren klutsen, pakje roomkaas erdoor.

Bladerdeeg kneden en uitrollen.
Bakpapier vochtig maken en bestrooien met zeezout.

Bladerdeeg op bakpapier en in de hapjespan leggen.
Groentemengsel over het bladerdeeg verdelen.

Eimengel over de groenten gieten.
Even laten bakken.
Oven (200 graden) voorverwarmen.
Kaas raspen en over de taart strooien.

Pan in de oven.
20 minuten wachten.
Klaar!

Ja, het eindresultaat… Er kwam een heerlijke geur uit de oven. Ongeduldig hebben we de taart aangesneden en opgegeten. Inderdaad, foto vergeten.
Neem dan maar van mij aan: het was heerlijk!
Geslaagde improvisatie.

22 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: