Amersfood,  Story of my life

Nachtfocus brengt licht in de duisternis

De workshop avondfotografie van Cees Wouda. Stond al heel lang op mijn lijstje. Al een jaar! Maar door van alles en nog wat paste de datum die Cees voorstelde steeds niet in mijn agenda. Maar van uitstel geen afstel. Afgelopen week zat ik dan eindelijk bij Joke en Ger op de Vita Nova om te leren fotograferen in het donker.

NACHTFOCUS, aldus Joke

Na een introductie binnen, liepen acht amateur-fotograven met statief en camera de stad in. Op weg naar de eerste stop: De Koppelpoort. Normaal gesproken is deze poort prachtig verlicht, als toegangspoort tot de oude binnenstad. Nu was het donker. Heel donker. Wat een pech! Hoewel…180 graden omgedraaid zagen we hoe de nieuwe verlichting onder de spoortunnel het zicht op de Eemhaven haast futuristisch maakte. Dit leverde prachtige beelden op. Mijn doel: de trein! Wat zou het mooi zijn de lichten van de trein te vangen op de foto. En dat is gelukt! Misschien niet helemaal scherp, maar ik vind ‘m mooi.

Geweldig hoe een korte uitleg van Cees leidt tot dit soort prachtige foto’s. Nu is het natuurlijk de bedoeling dit vaker te doen. Naar buiten. Met statief en camera, na zonsondergang. Dat blauwe uurtje moet ook nog op de foto. Die ging nu helaas verloren in een dik grijs wolkendek.

Niet alleen Cees zorgt voor een mooie avond, het begin en einde op de Vita Nova is ook zeker de moeite waard. Na de fotosessie buiten weer lekker opwarmen bij de houtkachel. Heerlijke pasta met ballen met een wijntje erbij. Joke die vertelt over de geschiedenis van de boot. Ondanks dat ik het basisverhaal al vaker heb gehoord, komen er toch steeds weer nieuwe details en belevenissen bij. Joke (met wat aanvullingen van Ger) kan heerlijk vertellen en straalt van trots als het over “haar” boot en “haar” schippers gaat.

Ik heb geleerd en genoten. En wat mij betreft is het resultaat ook best goed gelukt, toch?

Ook leren van Cees en genieten op de Vita Nova? Klik hier voor meer informatie over de workshop avondfotografie.

4 Comments

  • autofinanzierung ohne schlussrate

    Hiya…..Nice read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch! “Creativity comes from zeal to do something, generally it is to mak…

  • pokemon coins cheat

    There is something so beautiful about ice covered branches and icicles hanging from a building’s edge. Your photographs capture the beauty so perfectly. Glad that you caught rides instead of trying to chip the ice away and drive on slippery roads. We had a snow storm last night here in New England. Just snow, no ice, but I still slipped around when I went to pick up my daughter last night. Soon it will be Spring. Blessings, Karen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.