Story of my life

Nike goes sustainable | Making

Vorige week lanceerde Nike een nieuwe tool Geen tool om langer, sneller en harder te lopen. Geen tool voor consumenten. Nike heeft een app ontwikkeld, in samenwerking met The London College of Fashion. Voor designers van sportkleding. Met deze app wil Nike de makers van sportkleding bewuste keuzes laten maken in (duurzaam) materiaalgebruik.

Nike is proud to introduce MAKING, a predictive tool that inspires designers and creators to make better choices and make better things.

Tweeëntwintig materialen worden met elkaar vergeleken (en er staan meer op de planning). Alle materialen hebben een “Material Score” op vier hoofdgebieden: Chemie, Energie/broeikasgas-instensiteit, Water/land-intensiteit en Afval. Hoe hoger de score, hoe beter de ecologische voetafdruk van het materiaal

Hoeveel water wordt er gebruikt bij diverse materialen? Zo wordt voor katoen meer water gebruikt bij de productie van zijden kleding. In welke mate is er sprake van vervuiling of verspilling tijdens fabricage? Kan het materiaal gerecycled worden? Is het biologisch afbreekbaar?

Nike zou Nike niet zijn als dit nieuws niet in een flashy filmpje gegoten werd. Zie hier. De uitleg van Making volgens Nike.

Mocht je nou zin hebben en willen lezen waar Nike al die kennis vandaan haalt? Lees dan de Nike Material Sustainable Index.

Klein minpuntje? Ik heb de app gedownload, maar het werkt niet. Nog niet. Laten we hopen dat Nike snel zorgt dat de app werkt, anders is het geweldig gelanceerd, maar al een flop voor het überhaupt werkt. CORRECTIE! Het werkt! Mooi hoor…Just try it!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: