Amersfood

Op verzoek van Anne-Joëlle: brownies!

Gister was het heerlijk avondje. Met de nadruk op ‘heerlijk’ maakte ik triple chocolate brownies.
Op verzoek van mijn nichtje Anne-Joëlle: het recept!

3keerchocolade

  • 300 gram extra pure chocolade
  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram grof gehakte pecannoten
  • 100 gram grof gehakte melkchocolade
  • 100 gram grof gehakte witte chocolade
  • 200 gram bloem (gezeefd)
  • 350 gram fijne suiker
  • 4 grote eieren, geklopt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • merg uit een vanillestokje (of twee als je vanille erg lekker vindt)

Zet de oven op 170 graden
Vet een bakplaat in of bekleedt het met bakpapier. Mijn plaat was 40 x 27 cm.
Smelt de pure chocolade en boter au bain marie.
Eenmaal gesmolten haal je de chocolade van het vuur. Roer de suiker door het mengsel.
Voeg de eieren en vanille toe. Goed roeren!
Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder samen in een kom.
Vouw de bloem, pecannoten en chocoladebrokken door het mengsel. Niet kloppen, maar vouwen (voorzichtig omscheppen, tot alles goed gemend is)
Giet het mengsel in de bakplaat en smeer het uit tot in alle hoeken.
Laat het in de oven in ongeveer 20 – 25 minuten brownie worden!

Helemaal laten afkoelen. Eventueel bakpapier verwijderen. Brownie in stukken snijden en…smullen maar!

bron: BBC Food

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: