Amersfood,  Lekker (lokaal) koken

Pistacchio in strati

Pistacchio in strati. Het klinkt bijna als een mooi muziekstuk, toch? ‘Pistache in laagjes.’ Het was weer tijd voor een nieuw recept. Een toetje. Mijn dochters vragen met regelmaat om het witte chocoladetoetje. Maar naar mijn mening ontbrak daarin de bite. En de pistache.

Ik ben dol op pistache. Guilty pleasure from the past: als student bestond mijn avondeten nog wel eens uit die overdreven zoete Saroma-pudding. De groene natuurlijk. Heerlijk vond ik dat! Tot ik een paar jaar later een ijsje kocht in Rome. Gelato al pistacchio. Nog niet eerder had ik zulk lekker ijs gegeten. Weg Saroma-pleasure, maar…de pistache bleef. Zo ook in dit toetje.

Pistache yoghurt dessert

De bodem:
Bastognekoeken en pistachenootjes. Met een beetje gesmolten boter in de mixer verkruimelen. Laagje in de potjes en aanstampen maar!

Pistache yoghurt dessert

De crème:
Yoghurt
Zachte roomkaas
Gesmolten witte chocolade
Agar Agar voor binding

Limoen/Citroensap
Vanille

Gemalen pistachenootjes
Gemalen kardemom

Pistache yoghurt dessert

Jampotjes vullen! Na een laagje kruimels een laagje crème, wederom wat kruimels (niet aanstampen deze keer) en dan nog een laagje crème. Beetje cacao en wat nootjes als garnering. Done!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: