Story of my life

Puur natuur: de geboorte van een orang-oetan

Te mooi om niet te delen! De eerste op camera vastgelegde geboorte van een orang-oetan. In het Durrell Wildlife Park in Jersey bevalt Dana van haar kleine Kea. Omdat orang-oetans ’s nachts bevallen (en alleen, ergens afgezonderd) is het eigenlijk nooit gefilmd. Tot nu dus.

Wat een oerinstinct! Moeder baart haar baby, vangt het aapje op en likt het direct schoon. Inclusief het uitzuigen van mond en neusje. Puur natuur!

Deze geboorte is extra bijzonder. In 2009 beviel Dana van een levenloos aapje. Deze dramatische bevalling liet Dana onvruchtbaar achter. Tot in 2012 hoofd verloskunde van Jersey General Hospital ingreep. Tegen alle verwachtingen in lukt het Gudu (het mannetje waar Dana in 2009 ook zwanger van was) om Dana zwanger te maken, met kleine Kea als resultaat. Iets minder puur natuur dus, maar zeker niet minder mooi!

De trotse moeder laat direct na de bevalling haar baby zien aan haar verzorgers. Echte moederliefde! Op de achtergrond laat vader Dagu ook zijn trots ook horen door hard te schreeuwen zodra hij zijn dochter geluid hoort maken.

Via: Lindamagazine.nl en Durrell Wildlife Park

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: