Red Velvet | did it myself

Naast tekst en muziek heb ik nog een liefde: taart (enzo). Gisteren kwam ik via een blog Red Velvet Cookies tegen. Toen ik de ingrediëntenlijst bestudeerde bleek ik zo goed als alles in huis te hebben. Dus wat hield me tegen deze koekjes een keer te maken? Niets! En omdat het echt waanzinnig makkelijk bleek, deel ik het recept en de werkwijze ook op mijn blog. Verras je liefde met heerlijke koekjes! Ik heb roze hartjes gemaakt, maar groene rondjes kan natuurlijk ook. Of naturel laten, dan zijn ze lichtbruin. Maakt niet uit welke vorm of kleur: ze zijn lekker!

Ingrediënten

Koekbeslag:

  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 110 gram boter op kamertemperatuur, ongezouten
  • 220 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-aroma (of zelfgemaakte extract)
  • 125 ml karnemelk
  • roze kleurstof (of andere kleur/geen, naar keuze)

Vulling :(ik had behoorlijk wat over, dus wellicht zou je zelfs de helft kunnen gebruiken):

  • 225 gram roomkaas
  • 70 gram boter op kamertemperatuur, ongezouten
  • 300 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 2 theelepels vanille-aroma


Overige producten:

  • Handmixer
  • Bakpapier
  • Hartvorm
  • Spuitzakken (2)
  • Maatbeker
  • Potlood
  • Mengkommen (2)
  • Bakblik

Temperatuur van de oven: 190°C

Werkwijze

Voorbereiding:
Knip een aantal vellen bakpapier in het formaat van je bakblik. Om de verdeling onder controle te houden is het handig om vooraf harten op het bakpapier te tekenen (of de vorm die je wilt gebruiken voor jouw koekjes). Zorg er wel voor dat de getekende kant straks aan de onderkant ligt.

Meng in een kom de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout. Mix in een andere kom de boter met bastersuiker op halve snelheid. Voeg het ei en de vanille toe en mix tot lobbig mengsel. Gebruik 1/3 van het bloem-mengsel en mix dit door het botermengsel. Zodra alles is gemengd kan de helft van de karnemelk erbij. Weer mixen. Herhaal dit: bloem-mengsel/karnemelk/bloem-mengsel en mix alles tot een glad beslag. Voeg als laatste de kleurstof toe, tot het beslag de gewenste kleur heeft.

Schep het beslag in een spuitzak. Knip een puntje af en start met het opspuiten van je koekjes op het bakpapier. Volg de binnenkant van de voorgetekende vormen. Persoonlijk vond ik de vormen toch wat groot uitgetekend, dus ik ben ruim binnen de getekende lijnen gebleven. De koekjes worden groter in de oven, dus zorg ook voor voldoende ruimte tussen de vormen. Zet het bakblik in de oven en wacht 7-9 minuten. Mijn oven had wel 9 minuten nodig, kon ik ondertussen mooi even de ravage in de keuken opruimen…ik ben niet zo goed in netjes bakken 😉

Haal de koekjes uit de oven. Ze mogen best nog een beetje zacht zijn. Laat het bakblik minimaal 10 minuten afkoelen, zodat de koekjes makkelijk loslaten van het bakpapier. Leg de harten op een rooster en laat ze verder afkoelen. Herhaal het opspuiten en bakken van een tweede lading hartenkoekjes. Of vaker, als je meer koekjes wilt maken.

Tijdens één van de wachtmomenten maak je vast de vulling:
Mix boter en roomkaas tot glad mengsel. Voeg vanille toe en de poedersuiker. Mix net zo lang tot alles goed gemengd is. Schep het mengsel in een spuitzak en leg het tot gebruik in de koelkast.

Alles gebakken?
Sorteer de koekjes per twee. Het is mooi als de koekjes even groot zijn en dus mooi op elkaar aansluiten met de vulling ertussen. Spuit op de helft van de koekjes met het roomkaasmengsel. Blijf ruim binnen de lijnen, zodat er bij het aandrukken van de twee koekjes geen mengsel uit de koekjes steekt. Pak een tweede koekje en druk deze op de vulling. Door een beetje druk uit te oefenen vult de vulling zich mooi tussen de twee harten.


Het heeft mij hooguit anderhalf gekost om deze koekjes te maken, dus prima te doen op een vrije ochtend of zondagmiddag. Ik moet nog wel even oefenen op de hartvormen, perfectionistisch als ik ben. Ook stromen de vulling-ideeën binnen. Iets met frambozen, witte chocolade of misschien wel iets van mocca…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top
%d bloggers liken dit: