In beeld en geluid

Shirtje? | Vrijmisong

Afgelopen week zond Q-Music de Top 500 van de zomer uit. Op sommige momenten een werkelijke trip down memorylane. Terwijl de muziek door de auto schalt neem ik me voor thuis een Zomerlijstje te maken op Spotify. En dan doe ik dit nummer en dat nummer en…

Die avond: laptop op tafel, drankje erbij, knabbeltje. Liedjes zoeken! Het ene nummer bracht me weer op een ander nummer en zo vulde mijn lijstje zich rap met zomerherinneringen. Totdat ik een nummer zocht en…niet kon vinden?! Hoe kon dat nou? Schrijf ik de naam van de artist niet goed? Heet het nummer toch anders? Nee, ik doe het allemaal goed. Maar geen zoekresultaat. Nou ja zeg! Dit nummer was een grote hit. Ja, van een eendagsvlieg volgens mij, maar dat maakt niet uit toch? Las Ketchup is ook te vinden op Spotify. De Macarena. Zelfs de heren van Men2be. Ken jij ze nog? Die zongen I’m bigger than that, maar groot zijn ze nooit geworden.

Mijn zoekactie even gestaakt. Het was al laat, misschien moet ik het op een ander moment nog eens proberen. Poging 2 werd een succes! Met de titel “You've got my love” stond Bastian ineens in mijn lijstje toen ik op Bastian zocht. Hoe kon ik die nou over het hoofd hebben gezien? Ik vrees door de prachtige '

De videoclip van dit nummer was destijds een veelbesproken onderwerp. Voor de één een opeenvolging van leuke shirtjes. Voor de ander aanstootgevend, want tja, je kijkt wel de hele clip naar verschillende borstpartijen. Gehuld in leuke shirtjes, dat dan weer wel. Ik vond het nummer gewoon retegoed! Lekkere beat, goed op te dansen.

Inmiddels weet ik dat Bastian één van de alterego’s is van Bas Bron. En dat is helemaal geen eendagsvlieg. Hij is succesvol producer. Zo is hij de vaste producer van De Jeugd van Tegenwoordig. Dan heet hij Majoor Vlosshart: De Neger Des Heils. Dus.

Inmiddels ben ik na mijn zomerlijstje gestart met een lijst “one day fly”. Er blijken toch wel een heleboel leuke eendagsvliegjes te zijn. Toch jammer dat de meest slechte in je hoofd blijven zitten. “Jij bent de zon, jij bent de zee…..”

Kijk ook eens op http://bastianmusic.tumblr.com/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.