In beeld en geluid

Slaap zacht | Counting Crows

Soms heb je van die liedjes die je meenemen naar het moment dat je het nummer vaak draaide. Dit is weer zo’n kunstwerkje. Een warme zomer. Werken bij V&D. Daarna met een groep collega’s op het terras van Flater de avond afsluiten. Eenmaal thuis (lees: op donderdag met de laatste trein vanuit Amersfoort naar Zwolle, want er moest de dag erna nog college gevolgd worden) nog even het raam open, sigaretje roken (tja) en een muziekje aan. Deze bijvoorbeeld. Goodnight Elisabeth. Counting Crows.

noorwegenNu heb ik weer zo’n moment. Met een wijntje, op de bank, deur open, warm in huis…nee, geen sigaretje, dat doen we niet meer. Eigenlijk lokt het bed. Moe. Maar Rinke is nog niet thuis. Bijna…dat wel, gelukkig. Hij moet tegenwoordig met regelmaat een dagje vergaderen. Niets bijzonders, als dat dagje vergaderen gewoon hier in De Hoef was. Maar dat is in Oslo. Noorwegen.

Vroeg in de ochtend vertrekt Rinke op de fiets naar het station, met de trein naar Schiphol. ’s Avonds laat keert hij weer terug. Bijna gewoon alsof het een lange dag op kantoor was. Maar dan iets minder rustgevend. Ook voor mij! Ik weet dat vliegen heel veilig is. Dat de kans groter is dat hij op die fiets naar het station aangereden wordt door zo’n groene Connexxion. En toch…toch ben ik steeds weer blij als ik het berichtje “geland” op mijn scherm zie staan. Die ene dag dat hij vergat dat berichtje te versturen was dan ook niet fijn.

Noem me een neuroot. Ik maak me gewoon zorgen. Geeft niet toch?

Dus om de tijd te doden (oh, foute woordkeuze) ben ik wat muziekjes aan het “draaien”. Deze dus. Passend bij die herinnering van het terras en de sfeer van nu. Eén van mijn favoriete bands. Vast een slaapliedje voor straks. Wat mij betreft één van de mooiste liedjes van de Counting Crows.

Goodnight!

Overigens. De cover mag er ook zijn.
Acda en De Munnik (of alleen Acda in dit geval) hebben het ooit vernederlandst. Dit is er dan eentje die je heerlijk mee kunt schreeuwen. Van de andere word ik stil.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: