Amersfood,  Story of my life

Smaakmakers uit de FoodWeLoveBox

Beter laat dan nooit. Hoewel, het meeste is nu geproefd en goed bevonden. De ‘Add some flavour’-box van Foodtrendwatcher Marjan Ippel is al een tijdje in huis. Aan de boxen merk je hoe de tijd vliegt! Marjan heeft de box gevuld met ‘food scoops’, zoals ze het zelf noemt. Zo kreeg ze de primeurs van Cold Brew koffie en de Chorizo caliente spicemix. En deze producten zaten dus in mijn box! Wat een foodfeestje.

Lakrids A – Drop? Chocolade? Drop? Chocolade?
Een bizar lekker snoepje. Wel even doorbijten. Ik dan. Het buitenste laagje is droppoeder. Bijna zo sterk als salmiak. Geen fan van salmiak, maar wel van chocolade! En de combi met drop is vreemd genoeg erg prettig. Zo’n gevalletje ‘eenmaal op wil je er gelijk nog eentje’. Is het potje al leeg?
Lakrids

Trouwens, de bijzondere Lakrids-recepten met drop zijn ook het lezen (en maken) waard!

Dutch Cold – cold brew
Ze zeggen dat theedrinker Marjan door de broers Verhaeg van koffie is gaan houden. Koffie, gemaakt met koud water. Correctie: gebrouwen. Vers gebrande koffie, water, 12 tot 24 uur wachten, filteren en bottelen. Het proces voor Dutch Cold. Een echte cafeïneshot. Want, hoe langer het water in contact met de gemalen koffie, hoe hoger het gehalte cafeïne. Een echt natuurproduct. En een primeur. Nog niet in de verkoop, alleen via mail bij de heren Verhaeg zelf. Schiet maar op met de webshop!
Cutch Cold

Sriracha
Over SmaakMaken gesproken. Wow! Vandaag heb ik Sweet Potato Roast gemaakt. Bij de FoodWeLoveBox zitten altijd een paar receptenkaarten. Dit was één van de recepten. Zoete aardappel met olijfolie, bouillon, zout, citroenrasp en sriracha. Veertig minuten in de oven. Sriracha is een Thaise saus en waanzinnig populair in Amerika. Dat snap ik wel. Met de juiste hoeveelheid werden de zoete aardappelen ‘lekker spicy’. Niet te pittig, maar wel met pit.
Sriracha

Fish Tales – Jack’s tonijn
Deze kende ik al. Terecht ook. Duurzaam gevangen tonijn in een blikje. Hengel gevangen. De tonijn uit dit blikje is gemengd met avocado, een gekookt ei, pijnboompitjes en wat peper en zout. Heerlijk op de boterham. Bekijk vooral even de Fish Tale filmpjes op Instagram. Recepten in 15 seconden. Zo moeilijk hoeft lekker eten niet te zijn…
Jack's tonijn

Marshmallows van Baru
Ik hou helemaal niet van marshmallows. Te zoet, te plakkerig en zeker veel te zoet. Maar ja. Met chocolade en karamel worden marshmallows een soort minigebakjes. Oh oh. Een nieuwe guilty pleasure.
Marshmallows Baru

Chorizo Caliente van Wild Vleesch
Eerlijk is eerlijk. Het zakje is nog gesloten. Daar moet snel verandering in komen. Ik denk voor de volgende BBQ? Marjan tipt de mix voor in de soep of aardappelschotels. Voor vega’s. Dat idee moet nog even landen. Dat komt vast doordat de naam van de mix begint met het woord Chorizo. Vlees dus. Hoe dan ook, ik oordeel pas als het zakje open is!
Chorizo Calliente

Edik Asperge
Het laatste product uit de Add some flavour-box. Ook nog niet gebruikt. Edik: een azijn die geen azijn heet. En deze Asperge-versie schijnt de gemiddelde balsamico te doen verbleken. Oké…
Gemaakt van Hollandse asperges, wijn en azijn. Met een lange rijpingstijd komt de Edik op smaak. Een product ontwikkeld door Marga Vugs en in tientallen varianten op smaak gemaakt samen met Cas Spijkers. Allebei inmiddels overleden, maar de productie wordt voortgezet door de man van Marga. Mooi! Ook het verhaal van Marjan op de site van FoodWeLove is mooi. Ik citeer: ‘Ediks zijn al duizenden jaren oud. Volgens het bijbelverhaal kreeg Jezus een spons met dit vocht aan het kruis te drinken.’

We gaan snel proeven. Als het werkelijk balsamico overtreft, dan horen jullie dat!
Edik Asperge

One Comment

  • mb

    ich weiß, des hat jetzt überhaupt nix mit eurem thema zu tun, aba könnt ihr mir sagen, wann son ganz normales tourkonzert ungefähr zu ende is?? also wenn man noch autogramme besorgen will??wär zemlich wihtig, dass ich des weiß, ich hoff mir kann jemand helfen ;)also ciaosimo4ever

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.