Amersfood,  Lekker (lokaal) koken

Draaien maar: spiraaltaart met iets meer pit

spiraaltaart draaienDe ‘draaien-draaien-draaien maar’ taart: wortel spiraaltaart. Het is een van de meest gelezen recepten op deze site. Sterker nog, ook een van de meest gedeelde. Op Facebook verschenen heel wat foto’s van eigen baksels. Heel leuk!

Via Pinterest opgeduikeld, gefinetuned en nu nog een keer herzien. De eerste versie was me wat flauw. Dat dacht ik op te lossen met kruiden, roomkaas en wat zoutige ham. Maar toch. Er ontbrak een element. Een beetje pit.

Herkansing

Afgelopen week kwam Rinke thuis van een bezoek aan één van de toekomstige leveranciers van Het Lokaal. Hij had een krat vol mooie groenten bij zich. De verschillende kleuren regenboogwortels vroegen om een nieuwe spiraaltaart. Nu niet met roomkaas, maar gorgonzola en dille. Schot in de roos! Deze versie is voor herhaling vatbaar. Blijven draaien dus…

Bekijk het oorspronkelijke recept op deze pagina. Vervang de roomkaas door gorgonzola en voeg aan het kaasmengsel een klein bakje creme fraiche en een schepje fijngehakte (of gedroogde) dille toe.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: