Spiralizer – het nieuwe speeltje in de keuken

SpiralizerkopieNatuurlijk zag ik de hype al vaak voorbij schuiven in diverse tijdlijnen. Op social media floreert de spiralizer. Pasta is slecht. Koolhydraten hè. Of gluten. Of allebei… Met de spiralizer maak je “pasta” van courgette, wortels, bietjes, appels en … zoete aardappel. Supergezond!

Vaak laat ik die hypes een beetje aan me voorbij gaan. Maar bij steeds meer plaatjes op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest liep het water me in de mond. Al snel was ik om: doe mij ook zo’n ding!

Mijn versie heeft een naam uit een tekenfilm: Spinelli Spiraalsnijder. En ja hoor, de eerste lasagne met courgetteslierten was een succes. Ja oké, pasta én courgette, maar het snijden ging razendsnel. Veel sneller dan de linten die ik voor dit recept met een duosnijder sneed. Niet alleen carb-winst, met dit keukenspeeltje win je ook tijd!

Genoeg reclame. Het is duidelijk dat ik er blij mee ben. Vandaag dus zoete aardappel. Pasta van zoete aardappel met een romige cashewsaus en groene groenten. Het was heerlijk en ook nog snel klaar! (Dat ik dat stiekem niet echt verwacht had is wel te zien aan de foto…ff snel een kiekje.)

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 750-100 gram zoete aardappel
  • 100 gram spinazie
  • bakje bimi
  • 200 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 1 (of 2 als je net zoveel van knoflook houdt als ik) tenen knoflook
  • Kruiden naar smaak
  • Olijfolie/Arachideolie
  • water (ongeveer 150 ml)

Bereiding

  • Laat tweederde van de cashewnoten een tijdje weken in water, zodat ze zachter worden.
  • Doe de noten in een hakmolen, voeg water toe (ongeveer tot ze bijna helemaal onder staan), doe de knoflook en eventueel zout & peper erbij. Pureren tot het helemaal glad is.
  • Schil de zoete aardappels en snij ze met de spiralizer tot lange linten.
  • Verwarm olie in een wokpan. Bak de aardappellinten in zo’n 10 minuutjes door ze steeds om te scheppen.
  • Voeg de spinazie en bimi toe en blijf roerbakken.
  • Cashewsaus en de kruiden naar smaak erbij. Nog even roeren en opscheppen maar!
  • De laatste nootjes er overheen strooien. Eet smakelijk!

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top
%d bloggers liken dit: