Amersfood

Over mijn testbeeld en lifesavers – 500.000 keer

De eerste reactie zit al in mijn mailbox. Volgen er meer? Ik ben al vrij open over mijn piep, mijn “testbeeld“. Maar zó open in een magazine met een enorme oplage, dat is wel even slikken. Daar sta ik dan. In het HoorJournaal.

Een mail. Van Sander van der Horn, creatief directeur en schrijver bij Intens. Sander vraagt of hij mij mag interviewen over tinnitus. Dat er dan ook nog foto’s van mij gemaakt worden door Clemens Rikken is toch wel een unieke bijkomstigheid. Natuurlijk werk ik mee!

Nu het verhaal zo op papier staat is het toch wel even slikken. Ik ben me best bewust van mijn last. De hele dag een pieptoon en dan ook nog regelmatig aanvallen van hyperacusis (Grieks voor: ik hoor teveel, zegt dat genoeg?). Ja, ik ben er dagelijks mee bezig. Maar nu staat het daar. Mijn verhaal. In een magazine. 500.000 keer. BAM. Sander heeft exact geschreven hoe het is. Onbegrepen, lastig, maar – voor mij – niet het einde van de wereld. Complimenten Sander! En Clemens ook, voor de prachtige foto’s.

Hoorjournaal_2

Lees ook onderstaand interview met Neuropsycholoog Olav Wagenaar. Over een baanbrekend zelfhulpboek. Ik ga het boek lezen! Het zou toch werken zeg…

Hoorjournaal_3

6 Comments

 • Marco van Dorst

  Dag Judith,

  We kennen elkaar van alweer even geleden toen ik als visitator met jou te maken kreeg in Leusden. Leuk dat je schrijft!

  Ook ik heb last van tinnitus. De oorzaak was bij mij een concert waarbij mijn oordoppen niet goed werkten. Sindsdien is het nooit meer ‘echt stil’ zoals jij ook aangeeft. In principe valt er goed mee te leven, maar de laatste tijd heb ik zelf het gevoel dat het erger wordt, terwijl daar verder geen aanwijsbare oorzaken voor zijn. Ik denk dat veel mensen er last van hebben. De oplossingen werken eigenlijk zelden, heb ik begrepen van mensen die er wat aan probeerden te doen.

  Toch mee leren leven dus?

  Groeten,

  Marco van Dorst

 • Lilian

  klachten zijn me bekend maar inderdaad mooi verhaal om te lezen over een zeer vervelende kwaal.Complimenten voor het verhaal en Judith ook aan jou , merk het nooit dat je er last van hebt.
  soms heel soms een mailtje vandaag even niet maar dat is echt soms…………….en dan probeer ik ook nog zachies te praten oe zo moeilijk 😉

 • sander

  Mooi geschreven en dank voor de complimenten, Judith! Grappig dat ‘op papier’ blijkbaar toch meer impact heeft dan ‘op internet’. Dank voor je medewerking. Als jij ooit een verhaal moet schrijven over claustrofobie of stotteren, dan weet je me te vinden he 😉
  x

  • Judith

   Nou ja, die impact zit toch met name in die 500.000 onbekende ontvangers. Mijn blog is de afgelopen maand “maar” 1000 keer bekeken. En dat zijn voornamelijk bekenden. Maar alle aandacht aan deze kwaal is welkom 😉 en ja, ik vind je wel hoor! x

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: