Van Mayo naar Choco?

Eigenlijk was ik van plan zelf mayonaise te maken. Speurend op internet naar hét Mayo-recept.
Via één van mijn favoriete sites Culy kwam ik terecht bij Harry. Harryindekeuken.nl.

Nog voor ik op haar blog bij de mayonaise kwam zag ik dit. Witte Chocoladepudding.

Ik ben om

Maar een paar ingrediënten. Weinig werk. Groots resultaat!
Geen pak vla, geen Mona-toetje. Echt een lekker én zelfgemaakt toetje.
Vooral de Griekse yoghurt en limoen maken deze pudding wat frisser, naast de volle smaak van chocolade en vanille.

WitteChocoPudding 2

Voor 4 toetjes:

  • 150 gram witte chocolade
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • vanillestokje
  • 3 blaadjes gelatine
  • fruit
  • honing

Zet een pan water op en smelt de chocolade samen met de yoghurt au bain marie. Week de gelatine in koud water. Rasp de schil van de limoen, pers de limoen uit. Doe de rasp en het sap bij het choco-yoghurtmengsel. Snij het vanillestokje open, haal het merg uit het stokje en roer dit door het mengsel. Knijp de gelatine uit en voeg deze als laatste door het mengsel. Goed roeren!

Giet het mengsel in vier glaasjes en laat dit in de koelkast opstijven. Ik had na anderhalf uur heerlijke romige pudding! Leg er wat vruchtjes op en giet er wat honing over.

Easy peasy en ontzettend lekker!

WitteChocoPudding2 2

Oh ja…die mayonaise. Nog steeds niet gemaakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top
%d bloggers liken dit: