In beeld en geluid

Ben ik de enige? | VrijMiSong

Het valt mij op. Misschien meer? En misschien weet iedereen dit al en heb ik onder een steen gelegen? Kan. Lees toch maar even 😉

Een week geleden hoorde ik Julia, het nummer van Nick & Simon voor het eerst op de radio. Nee. Ik ben geen fan. Anders kende ik het liedje al een maand of … zes? Het nummer werd nu gedraaid op Radio538. Ik was onderweg naar huis, stond in de file.

Dit ken ik al!

Het eerste wat ik dacht. Ik heb dit liedje eerder gehoord. Maar waar? Denken, neuriën, zingen, luisteren en dat twee dagen lang. En toen ging mijn lampje branden. Green Day!

Google gaf me geen enorme lijst met links naar eerdere gelijke vergelijkingen. Bijzonder. Zijn er dan echt zo weinig mensen die de vergelijking horen?

Ik snap het wel.
Green Day. Nick & Simon.
Nick & Simon. Green Day.
Nee, de vergelijking is inderdaad ver te zoeken. De doelgroepen liggen waarschijnlijk net zo ver uit elkaar. Totdat iemand het liedje van de één per ongeluk hoort tetteren door de autoradio en denkt:

Dit ken ik al!

Hoor jij het ook?
Het eerste filmpje is Green Day. In mijn muzieksmaak staan zij nu eenmaal boven Nick & Simon. Het tweede filmpje is een couplet uit Julia. Ontdek het zelf. Voor het gemak starten allebei de filmpjes op het juiste moment. Allebei zo’n 20 seconden luisteren is voldoende, denk ik…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: