In beeld en geluid,  Story of my life

VrijMiSong | Breinbreker

Ik heb al de hele dag een deuntje in mijn hoofd. Krijg het er niet uit. De schuldige? Margriet Sitskoorn. Wie? Ja, je kent haar vast. Als je bijvoorbeeld wel eens naar de IQ-test van BNN hebt gekeken? Daar zit altijd een spontane, goedlachse en zo nu en dag zelfs grappige neuropsychologe. Slank, blond haar…? Ja, die! Margriet Sitskoorn dus.

Gisteren was ik bij Connect & Uncover. Dat is een jaarlijks event van Cover. Wat? Cover. Dat is een vereniging van communicatieprofessionals uit de corporatiebranche. Een groep waanzinnig creatieve bestuursleden organiseren ieder jaar een bijzondere middag met workshops, presentaties, hapjes en drankjes.

Margriet Sitskoorn gaf dit jaar de hoofdpresentatie. Deze presentatie werd door Cover als volgt geintroduceerd:

Margriet toont aan de hand van de laatste inzichten uit het hersenonderzoek en voorbeelden uit de praktijk hoe we door ons gedrag zélf onze hersenen kunnen vormen en zo beter kunnen functioneren. Onze hersenen zijn dus maakbaar! Het ‘maakbare brein’ is een handreiking voor sterker hersenwerk en een krachtige persoonlijke ontwikkeling.

Interessant. Echt waar. Ik heb zoveel geleerd gisteren! Tongbrekende termen zoals somatisch sensorische hersenschors of … nou, nee, daar waag ik me niet meer aan. Experimenten zoals het Pinocchio-experiment of een oefening waarbij je een voet in cirkeltjes moest ronddraaien terwijl je een handtekening op papier probeert te zetten. Dus. Lukte me overigens niet. Maar stel dat ik dat tien jaar lang, zes dagen per week, vier uur per dag zou oefenen, dan worden mijn hersenen daar expert in! Echt waar. Dat is Rudiger Gamm ook gelukt met rekenen. Dat heeft wel enkele andere functionaliteiten gekost, zo stelt Margriet. Maar hé, hij heet nu wel The Human Calculator!

Maar goed. Door o.a. dit verhaal kwam het bewuste deuntje in mijn hoofd. Ooit stond ik erop te springen op Lowlands. Feest!
Dus, fijn weekend! Maar…niet teveel nadenken hè?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.