In beeld en geluid

VrijMiSong | I will survive

Een prachtige lentedag. Pinkpop. Bloedhete tent. Cake.

Ik had nog nooit van ze gehoord. De rest van de aanwezigen blijkbaar wel, want de tent was afgeladen vol. Wat een feest! Iedereen zong en danste mee met de muziek van deze band. En toen kwam dit nummer. Pas bij zin drie had ik ‘m door. Dit was een bekend liedje. Eigenlijk een liedje waar ik altijd de kriebels van kreeg. Een liedje dat mijn neus uit kwam.

Jarenlang gekweld door de klanken van Judith Ansems en de Hermes House Band. Een studentenbandje. In de tijd dat studentenbandjes stoer waren. Neem Guus Meeuwis & Vagant, Volumia! of Is Ook Schitterend. Hoewel die drie nog bekend werden met eigen materiaal. De Hermes House Band werd in een klap beroemd dankzij een cover. Jaar in jaar uit werd op feestjes dit nummer gedraaid. En iedereen (dronken of niet) moest mee springen en zingen. Alleen het ‘laalalalalaaaalalalaalalalalaaa’ al… Zo jammer. Want het origineel van Gloria Gaynor is natuurlijk een vette klassieker.

Cake maakte direct goed wat de Hermes House Band ooit verpestte. I Will Survive! Geen springerige feestversie, maar ‘lekker chill’ het weekend in. Lijkt mij een prima plan. Fijn weekend!

Trouwens. Over covers gesproken… wat een geweldig design ook, de CD-covers van Cake!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: