In beeld en geluid

VrijMiSong | Overzees

Nee, ik heb de film niet gezien. En blijkbaar heb ik onder een steen gelegen. Het was mij niet bekend dat Racoon verantwoordelijk is voor de titelsong van ‘Alles is familie’ – Oceaan. Vanmorgen in de auto hoorde ik het nummer voor het eerst. Bart van der Weide met een haast Engels accent en rauwe stem in een puur liedje. Bijzonder. Mooi? Dat weet ik nog niet, moet het nog wat vaker horen denk ik. Daarom mijn VrijMiSong van deze week.

Racoon is wel al jaren één van mijn favoriete Nederlandse bands. Lang geleden zag ik ze voor het eerst op Lowlands. De CD ‘Till Monkeys Fly’ was net uit. Het eerste optreden van de tweede dag, we moesten voor ons doen vroeg de tent uit. Met dikke ogen en droge keel verplaatste ik mij van het kleine tentje op de camping naar de grote muziektent. Natuurlijk was het gelijk feest! Ik stond ergens achteraan, jammer genoeg.

Een paar uur later liepen we tussen twee optredens door een rondje over het terrein langs de 3FM-tent. De radiozender verzorgde vanuit een kleine halfopen tent live uitzendingen vanaf het festival. Net op het moment dat wij daar liepen begon blijkbaar de akoestische sessie van….jawel, Racoon! Bijna geen publiek, dus bijna op schoot. We lagen in het gras, in de zon en genoten van de kleine klanken van de band die vlak daarvoor nog op het podium stond te rocken. Heerlijk. Het was zomer 😉

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: