In beeld en geluid

VrijMiSong | Van zomer naar herfst

Vandaag is mijn vader jarig. Voor de oplettende lezers van mijn goede gesprek met Mirthe: mijn stiefvader. Of kunstpa, zoals hij zichzelf liever noemt.

72 jaar!

Het is dan ook logisch dat mijn VrijMiSong voor hem is vandaag. Lang nadenken over was niet nodig. Hier het het verhaal bij de plaat:

Jaren geleden kocht ik de CD “The best of Bryan Adams.” Snel in de speler, volume op 10 (moeder aan het werk) en luisteren maar.
Bij één van de nummers zei Willem resoluut:

“Deze moet je voor me draaien op mijn begrafenis!”

Met grote ogen heb ik hem aangekeken. Dit nummer? Op een begrafenis? Dat kun je niet maken!

Dacht ik toen.

Inmiddels denk ik daar anders over. Sinds die ene dag denk ik bij het horen van dit nummer dus direct aan de begrafenis van mijn vader. Die natuurlijk de komende 10-20 jaar nog niet plaatsvindt, hoop ik. Maar als het dan toch gebeurt, tja, dan gaan we er natuurlijk gewoon voor! Soms hoor ik dit nummer en dan springen de tranen in mijn ogen. Op andere momenten moet ik heel hard lachen. Ik zie dan al mensen in de zaal vreemd opkijken als de eerste klanken van de gitaar van Bryan door de speakers schallen. Misschien gaan er wel mensen meezingen? Dansen?

Vandaag, op de dag dat de herfst begint, is mijn VrijMiSong voor Willem “The Summer of 69”. Voor zijn verjaardag. Hopelijk raak ik hiermee de grafstemming bij dit nummer een beetje kwijt.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: